Bordul cu LCD castiga teren in segmentul premium
30.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Ultima moda in materie de interioare auto vizeaza si afisajul de la bord. In segmentul premium, clasicele indicatoare analogice fac loc display-urilor electronice.

Schimbarea nu afecteaza neaparat modul de afisare! Practic, cel de la volan va vizualiza, la fel ca pana acum, cadranele clasice – vitezometrul, turometrul s.a. Diferenta este ca acestea sunt virtuale sau, mai bine spus, afisate pe un ecran cu cristale lichide (LCD). Iar cand contactul este luat, totul se rezuma la un ecran negru.

Un mare avantaj al afisajului LCD il constituie faptul ca este configurabil. Ecranul se poate schimba in functie de dorinta sau stilul de pilotaj al soferului. Iar pe timp de noapte se poate renunta la afisarea anumitor informatii, pentru a nu suprasolicita privirea celui de la volan.

La Mercedes, Clasa S dispune deja de asa ceva, iar cei de la BMW se pregatesc si ei sa treaca la bordul cu LCD. Primele modele ale bavarezilor care vor fi dotate cu aceasta tehnologie vor fi cele din viitoarele generatii Seria 5 si Seria 7.

Distribuie acest articol!