F1, Monaco: Vettel, invingator intr-o cursa cu probleme
29.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cursa de Formula 1 de la Monte Carlo a fost, din nou, una cu probleme. Ele au inceput inca de sambata, cand ultima parte a sesiunii de calificari a fost marcata de un accident grav, cel al mexicanului Sergio Perez. Pilotul de la Sauber a pierdut controlul la iesirea din tunel si a percutat violent un parapet (vezi video de mai jos). Perez a scapat fara rani grave si a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite.

Si cursa a avut parte de cateva incidente spectaculoase. Safety car-ul a intrat de doua ori pe circuit, a doua oara cu sase tururi inainte de final, cand cursa a si fost oprita pentru cateva minute. De aceasta data, o coliziune intre Petrov si Alguersuari a compromis finalul cursei.

Sebastian Vettel a obtinut al 20-lea pole position din cariera si a facut o cursa perfecta, incheiata cu o noua victorie, care ii consolideaza pozitia de lider al pilotilor. Germanul si-a trecut in cont a cincea reusita din actualul sezon (sase curse disputate) si prima la Monte Carlo. Podiumul a fost completat de pilotii Ferrari si McLaren – Alonso, respectiv Button.

Urmatoarea cursa se disputa pe 12 iunie, la Montreal. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Monte Carlo, precum si situatia la varf in cele doua clasamente provizorii.

MP Monaco 2011:
 1. Sebastian Vettel (RBR-Renault)
 2. Fernando Alonso (Ferrari)
 3. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 4. Mark Webber (RBR-Renault)
 5. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari)
 6. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
 7. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
 8. Nick Heidfeld (Renault)
 9. Rubens Barrichello (Williams-Cosworth)
10. Sebastien Buemi (STR-Ferrari)

Piloti:
1. Sebastian Vettel 143 p.
2. Lewis Hamilton 85 p.
3. Mark Webber 79 p.
4. Jenson Button 76 p.
5. Fernando Alonso 69 p.

Constructori:
1. RBR-Renault 222 p.
2. McLaren-Mercedes 161 p.
3. Ferrari 93 p.
4. Renault 50 p.
5. Mercedes 40 p.

Foto: Red Bull, Pirelli

Distribuie acest articol!