Fiabilitatea BMW, consacrata in Studiul ADAC 2011
04.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

ADAC, Clubul Auto German, este cel mai mare club auto din lume, cu 17 milioane de membri si 27 milioane de automobile. Prin urmare “Ingerul galben” (Gelber Engel) este unul din cele mai solicitate servicii de interventii din lume si este baza unui studiu de fiabilitate pentru modelele care ruleaza in Germania. Pentru evaluare sunt considerate doar defectiunile tehnice care fac imposibila deplasarea.

BMW se impune detasat in clasa medie. Aici BMW X3 este de ani de zile etalonul fiabilitatii, in timp ce BMW Seria 3 ocupa pozitia a treia. Cu un numar deosebit de mic de defectiuni in ultimul an, MINI si BMW Seria 1 ocupa prima pozitie in segmentele pe care le reprezinta, in timp ce BMW Seria 5 se claseaza pe locul al doilea. In final BMW Group are in toate clasele unde este reprezentat un model pe prima sau cea de-a doua pozitie.

In 2011 studiul monitorizeaza modelele fabricate intre 2005 si 2010. Pentru relevanta sunt luate in calcul doar automobilele care in aceasta perioada au un numar total de cel putin 50.000 inmatriculari si cel putin un an cu 10.000 inmatriculari.

Distribuie acest articol!