Noutati SEAT: Leon IV si un crossover
04.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Urmatoarea noutate majora din gama SEAT va fi dezvaluita in septembrie, la Salonul de la Frankfurt: noul Leon. Lansata in 1999, compacta spaniola se afla in prezent la a treia generatie, care are deja o vechime de sase ani. Viitorul Leon este dezvoltat pe platforma Volkswagen Golf VI si va avea un design inspirat din noua generatie Ibiza si conceptul IBE. Va fi un hatchback in 3 sau 5 usi, care va avea si o versiune break. Evident, motorizarile vor fi de origine Volkswagen, TSI si TDI, cu diverse versiuni sportive de top, in spiritul marcii.

In alta ordine de idei, conceptul de crossover compact, prezentat de SEAT in martie, la Salonul de la Geneva, a primit unda verde pentru intrarea in productia de serie. SEAT a mai avut o astfel de tentativa in 2007, cu prototipul Tribu, proiect care a fost abandonat pe parcurs, din ratiuni financiare. De data aceasta, conceptul IBX (foto) are toate sansele sa se transforme in model de serie. Platforma tehnica va fi preluata de la noul Audi Q3, care se va asambla chiar in fabrica SEAT de la Martorell.

Pana la aparitia noutatilor de mai sus, SEAT incearca sa-si dinamizeze oferta prin lansarea de noi versiuni. Constructorul spaniol isi va simplifica oferta de finisari pe anumite piete europene. Mezina Ibiza primeste varianta Copa si pentru motorizarile pe benzina, in timp ce compacta Leon va fi disponibila doar in finisari Reference, Style, FR si Cupra-R. Exeo a castigat la capitolul spatiu interior prin crearea unui surplus de 44 mm la picioare pentru locurile din spate. Limuzina de clasa medie mostenita de la Audi este disponibila in finisarile Reference, Style, Sport, Techside si Gran Via. Si Alhambra are noutati: tractiune integrala, pe anumite combinatii de motorizari si finisari, iar pana la finele anului va primi si o versiune cu 6 locuri.

Distribuie acest articol!