Parada limuzinelor regale, la nunta mileniului
03.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Flota de automobile regale a monarhiei britanice a fost expusa, in toata splendoarea ei, cu ocazia nuntii printului William cu Kate Middelton. Nunta mileniului a fost o ocazie deosebita pentru amatorii de automobile rare sa vada la lucru celebrele limuzine ale casei regale.

Seria defilarilor a fost deschisa de printul William, care, insotit de fratele sau Harry, s-a deplasat de la Clarence House la Westminster Abbey. Pentru acest periplu a folosit unul din cele doua exemplare Bentley Royal (foto sus) intrate in seviciul casei regale cu ocazia implinirii a 50 de ani de la urcarea reginei Elisabeta a II-a pe tron. Este vorba de un model special, mai mare atat ca lungime, cat si ca inaltime.

Printul Charles si Camilla au venit la ceremonia religioasa la bordul unui Rolls-Royce, in timp ce regina si printul consort Philip au folosit masina oficiala, un Bentley State (foto dreapta). Este vorba de o limuzina special creata de constructorul britanic pentru Elisabeta a II-a, cu ocazia Jubileului de Aur, din 2002.

Totul a culminat cu aparitia miresei, intr-un Rolls-Royce Phantom VI din 1978 (foto stanga). Evident, o pretioasa piesa de colectie din garajul reginei, oferita de bunica, pentru noua sa nepoata, ca un gest plin de caldura. Ca un detaliu de coloratura, aceasta este masina in care Charles si Camilla au fost atacati de studenti, cu proiectile de vopsea, in decembrie anul trecut, pe cand se deplasau la London Palladium pentru a asista la o reprezentatie a companiei Royal Variety.

Dupa ceremonia religioasa, automobilele au fost abandonate in favoarea calestilor. Cea in care au urcat mirii dateaza din 1902 si este aceeasi care i-a purtat pe Charles si Lady Diana, la nunta lor din 1981. Suita a fost compusa din alte cateva trasuri, in care au urcat copiii de onoare, printul Harry, Pipa – sora miresei si parintii mirilor, in frunte cu regina.

Punctul terminus l-a constituit deplasarea mirilor, de la Palatul Buckingham la Clarence House, intr-un Aston Martin DB6 Mark II fabricat in 1969. Purtand la spate placuta Ju5t Wed (“tineri casatoriti”), acesta apartine printului Charles si i-a fost daruit de regina, cand a implinit 21 de ani. Intre timp, a fost adaptat pentru a putea functiona folosind carburant “verde” (etanol).  De remarcat tablita cu initiala L din fata, care semnifica faptul ca la volan se afla un incepator!

Distribuie acest articol!