Un inginer de top de la GM, recrutat de BMW
10.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Batalia dintre marii constructori se da mai nou si pe terenul propulsiei electrice, iar cei care sunt in intarziere fac tot ce le sta in putinta pentru a recupera terenul pierdut si a reduce timpii necesari dezvoltarii. Printre metodele mai putin ortodoxe, dar foarte eficiente, se numara si atragerea specialistilor de la concurenta.

Este si cazul celor de la BMW, care tocmai l-au recrutat pe Frank Weber. Inginerul vine la BMW de pe pozitia de responsabil de produs la Opel si Vauxhall, cele doua marci europene ale lui General Motors. Marele atu al lui Weber este ca intre 2007 si 2009 a lucrat ca inginer sef responsabil cu dezvoltarea modelului hibrid Chevrolet Volt si a versiunii europene a acestuia, Opel Ampera.

De-a lungul carierei sale, Frank Weber a ocupat mai multe pozitii de prim plan in centrul de cercetare si dezvoltare Opel de la Russelsheim. Suficiente argumente, asadar, pentru ca cei de la BMW sa si-l doreasca in echipa. Experienta sa in domeniul motorizarilor alternative, electrice si hibride, va fi de mare folos la dezvoltarea viitoarelor modele BMW i3 (electric) si i8 (hibrid plug-in, cu o tehnologie similara cu cea de la Volt), programate sa apara in 2013.

Distribuie acest articol!