Unicat: Ferrari Superamerica 45
22.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Pentru editia din acest an a concursului de eleganta auto de la Villa d’Este, departamentul de proiecte speciale de la Ferrari a pregatit un model unicat, destinat unui client fidel al casei de la Maranello. Se numeste Ferrari Superamerica 45 si nu incercati sa ghiciti ce inseamna cifra din capatul numelui, pentru ca nu aveti nicio sansa! Este vorba de a 45-a aniversare a zilei in care proprietarul acestei masini a devenit, pentru prima oara, client Ferrari!

Inainte de a ajunge in garajul clientului special, pe numele sau Peter Kalikow, acest Ferrari va fi expus, cum spuneam, la celebrul Concours d’Elegance Villa d’Este. Este al doilea exemplar „narcisist” comandat de acest client, care mai are in garaj si un 612 Scaglietti special.

Ferrari Superamerica 45 provine dintr-un 599 decapotabil, asemanator cu modelul SA Aperta, care este produs in serile limitata. Diferenta apare la pavilion, care in cazul de fata este din fibra de carbon si dispune de un sistem rotativ (vezi filmul de mai jos). Culoarea caroseriei este aceeasi cu a exeplarului 400 Superamerica din 1961, detinut de acelasi Kalikow, un albastru special. Personalizarile se mai regasesc la jante, calandrul cromat, montantii si retrovizoarele imbracate in argint si habitaclul cu elemente din fibra de carbon si tapiterie din piele.

Distribuie acest articol!