Volkswagen trece la hibridizarea gamei
10.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Gama de modele Volkswagen va fi imbogatita cu versiuni hibride, incepand din 2013-2014, anunta constructorul german. VW pare sa se fi decis asupra tehnologiei hibrid care combina motorul electric cu un mic motor conventional (termic), cel de-al doilea avand rol de generator de energie. Este o solutie care asigura autonomie extinsa, fiind folosita si de GM, la ultramediatizatul Chevrolet Volt. In plus, are marele avantaj ca bateriile pot fi incarcate in mers. Emisiile poluante scad simtitor, iar comportamentul masinii in regim normal de utilizare nu este cu mult diferit fata de propulsia clasica. Cei de la Volkswagen sunt convinsi ca aceasta solutie are un mare potential pe termen mediu, reusind sa combine cel mai bine cele doua categorii de propulsoare auto, termice si electrice.

Anuntul a fost facut chiar de catre presedintele Grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, la finele saptamanii trecute, in cadrul unui simpozion organizat la Viena. Deocamdata nu au fost furnizate prea multe detalii tehnice si nu se stie nici care vor fi primele modele hibride din gama VW. Este cert insa ca hibridizarea va debuta in 2013 si va viza o gama larga de modele, care vor avea versiuni hibride reincarcabile (plug-in).

Volkswagen a prezentat la Viena, saptamana trecuta, si doua noi motoare termice, disponibile pe Passat si Passat CC: 1.4 TSI E85 (pe etanol) si 2.0 TDI. Noile versiuni corespund normelor de poluare din SUA si vor fi disponibile in curand si pe anumite piete europene (in tarile scandinave).

Distribuie acest articol!