Cea mai rapida Octavia din toate timpurile
10.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Pentru a marca implinirea unui deceniu de la aparitia primului model RS, Skoda pregateste in Marea Britanie, impreuna cu cei de la Revo Technik, un exemplar special. Va avea 600 CP si 450 Nm si va fi cea mai puternica versiune Octavia din toate timpurile.

Nu va fi doar cea mai puternica, ci si cea mai rapida Octavia din istoria firmei de la Mlada Boleslav! Skoda vrea sa prezinte aceasta versiune speciala la editia din acest an a festivalului Saptamana Vitezei, programat in perioada 13-20 august, la Bonneville, in SUA.

Cei de la Skoda si-au propus ca acest automobil sa fie primul din istoria marcii capabil sa depaseasca bariera de 200 mile/ora (peste 320 km/ora). Pentru a realiza performanta pe celebra pista de sare de la Bonneville, masina are garda la sol micsorata cu 8 cm si un motor TSI de 2,0 litri cu cateva modificari importante fata de cel de serie. De asemenea, dispune de o serie de elemente de securitate si o parasuta pentru franare.

De trei ori mai puternica decat cea mai nervoasa versiune RS de serie, aceasta Octavia speciala va fi inscrisa la categoria 2,0 litri, automobile de serie. Va rula pe pista de 9 mile si va fi cronometrata pe segmentul de la mijlocul pistei.

Distribuie acest articol!