Mica bomba: un Audi A1 de 503 CP!
02.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Nu va asteptati sa regasiti aceasta mica bomba in oferta Audi! Este doar un concept, o demonstratie de forta a constructorului de la Ingolstadt. Exoticul A1 din imaginile alaturate va fi prezentat in cadrul editiei de anul acesta a festivalului Worthersee. Evenimentul, dedicat fanilor marcilor din Grupul Volkswagen, a ajuns anul acesta la a 30-a editie.

Se numeste A1 clubsport Quattro si a fost realizat intr-un singur exemplar. Sub capota adaposteste motorul in 5 cilindri turbo de 2,5 litri, de pe Audi TT RS. Este acelasi agregat pe care l-am intalnit si pe conceptul Quattro, dar care are acum 503 CP! Surprlusul de 123 CP a fost obtinut prin revizuirea motorului, cu un nou turbo, un intercooler special si evacuarea reproiectata. Puterea este transmisa la cele patru roti prin intermediul cutiei manuale de pe TT RS, care a fost si ea revizuita.

Astfel dotat, micutul A1 este capabil de o acceleratie de-a dreptul deliranta: 0-100 km/ora in 3,7 secunde. Altfel spus, se poate lua la intrecere, de la egal la egal, cu cel mai sportiv model din gama Audi, spectaculosul R8 GT! Caracterul ultrasportiv se lasa tradat de aspectul general al masinii, cu parasocuri agresive, calandru imens, esapament plasat lateral si o imensa aripa deportanta deasupra hayonului. Interiorul este in stil “racing”, cu doua scaune cu profil sport si elemente din alcantara si fibra de carbon.

Distribuie acest articol!