MINI John Cooper Works Coupe Endurance
24.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Motorsportul este parte integranta din esenta MINI. Acum producatorul de automobile adauga un nou capitol la povestea pe care a scris-o in lumea curselor prin aparitia modelului MINI John Cooper Works Coupe Endurance. Modelul de curse, in fapt o noua dezvoltare, va participa la cursa de 24 de ore de la Nurburgring care va avea loc pe legendara Nordschleife si constituie o avanpremiera a versiunii de serie a automobilului care va fi prezentat publicului in toamna acestui an.

Prin participarea MINI John Cooper Works Coupe Endurance, cursa de 24 de ore de la Nurburgring va fi scena debutului unui nou model pentru prima data in istorie. Cerintele deosebite ale acestui eveniment clasic in calendarul curselor de anduranta reprezinta o garantie a faptului cu noul model MINI va avea parte de un botez de foc.

Prin participarea la cursa de 24 de ore de la Nurburgring, obiectivul declarat MINI este experimentarea aventurii "Infernului Verde", asa cum este supranumita varianta Nordschleife a circuitului Nurburgring. Iar marca britanica a facut apel, printre altele, la experienta acumulata in MINI Challenge de-a lungul anilor pentru a dezvolta aceasta noua masina de curse pentru acest eveniment unic.

Un pachet de curse cat se poate de autentic va echipa MINI John Cooper Works Coupe Endurance pentru a parcurge, pe parcursul unei zile intregi, combinatia intre varianta Nordschleife si circuitul Grand Prix, totul la viteza maxima. Puterea este furnizata de o versiune special pregatita a motorului de serie MINI John Cooper Works. Propulsorul cu 4 cilindri si capacitate de 1,6 litri – echipat cu un turbocompresor twin-scroll si injectie directa pe benzina – ofera 250 CP, iar functia Overboost duce varful curbei de cuplu la 330 Nm. Viteza maxima depaseste pragul de 240 km/ora.

Distribuie acest articol!