Noul BMW M5, dezvaluit in avans
16.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Internetul le strica planurile constructorilor de automobile, in privinta lansarii de noi modele. Tot mai des se intampla ca noutatile sa fie dezvaluite in mediul virtual, inainte de data premierei oficiale. Ultima surpriza de acest gen vizeaza noul BMW M5, ale carui imagini au aparut deja pe internet, cu o saptamana mai devreme decat data prezentarii oficiale. Pusi in fata faptului implinit, la scurt timp de la aparitia imaginilor, cei de la BMW au difuzat kit-ul oficial de presa…

Din punct de vedere estetic, noul M5 ofera, conform asteptarilor, plusul de sportivitate specific familiei de modele M. Parasocurile redesenate, evacuarea sport si jantele pe 20 inch contribuie din plin la acest aspect.

Revista germana Auto Zeitung, care a publicat imaginile din galeria foto de mai jos, a dezvaluit si cateva detalii tehnice. Motorul V8 de 4,4 litri turbo furnizeaza 560 CP si 680 Nm, cu doar 5 CP mai mult decat cel de pe X6M. Clientii pot alege intre transmisia manuala cu 6 trepte si cea automata DCT cu 7 rapoarte. Cu aceasta din urma, noul M5 accelereaza 0-100 km/ora in 4,4 secunde (cu trei zecimi mai putin decat vechea generatie) si ajunge la 200 km/ora in 13 secunde. Viteza maxima este de 305 km/ora.

Toate detaliile oficiale vor fi dezvaluite saptamana viitoare, in cadrul evenimentului M Festival, care va fi organizat de BMW in cadrul cursei de 24 de ore de la Nurburgring (25-26 iunie). Pretul de plecare in Germania va fi de circa 100.000 de euro.

Distribuie acest articol!