Noul Mercedes Clasa B - prima imagine
16.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta prima imagine ne prezinta noua Clasa B de la Mercedes, care urmeaza sa fie prezentata oficial abia in septembrie, la Salonul de la Frankfurt. Se stie deja ca aceasta a doua generatie nu va mai avea arhitectura sandwich, astfel ca proportiile caroseriei sunt usor diferite, in comparatie cu cele de la prima generatie.

Gratie noii arhitecturi, proiectantii au avut posibilitatea sa foloseasca mai multe versiuni de motorizare decat la vechea generatie. Astfel, noua Clasa B va fi primul model Mercedes care va beneficia de parteneriatul cu Renault in materie de motoare. Este vorba, in primul rand, de noul agregat de 0,9 litri in 3 cilindri, pe care Renault, la randul sau, il va folosi la Cilo 4 si Twingo 3. In acelasi timp, noile cote de gabarit ii va permite noii Clase B sa foloseasca propulsoare de la Clasa C.

Ca aspect general, noua Clasa B are forme ceva mai rotunjite, linia generala a caroseriei fiind mai elaborata. Masina va iesi pe piata pana la finele acestui an, la un pret de plecare estimat de 24.000 de euro.

Foto: Autobild

Distribuie acest articol!