Oficial: Ford B-MAX va fi fabricat la Craiova
15.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Ford a confirmat planurile actualizate de productie pentru fabrica de la Craiova, ca parte a comunicarii globale Ford cu privire la strategia de crestere orientata pe produs in Europa. Ford va demara la Craiova productia de masa a noului model B-MAX in prima parte a anului 2012. De asemenea, in viitor va fi produs in Romania si un al doilea model apartinand clasei B.

Fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializata in productia de vehicule apartinand clasei B. Ford B-MAX, ce va fi lansat in productie la Craiova, reprezinta un model inovator in clasa mica, cu o caroserie care elimina stalpul central si dispune de usi glisante. Astfel, comparativ cu modelele din clasa sa, acest model va permite un acces facil in interior, precum si confort si flexibilitate de neegalat.

In prima parte a anului 2012, la Craiova va fi demarat procesul de productie si pentru motorul de 1,0 litri EcoBoost cu un consum redus de combustibil, acesta fiind unul dintre cele mai avansate motoare dezvoltate din punct de vedere tehnologic si al eficientei. Motorul are un design extrem de eficient, in 3 cilindri, cu performante identice cu ale unui motor in 4 cilindri, insa cu un consum si un nivel de emisii mult mai reduse.

In ceea ce priveste noul vehicul de clasa B care va fi produs la Craiova in viitor, acesta va inlocui productia noului Ford Transit Connect,  planificata initial pentru fabrica din Romania. Planul actualizat transforma fabrica de la Craiova intr-o unitate specializata pentru productia de vehicule apartinand clasei B.

Anuntul referitor la Craiova este parte a unui amplu proces de reorganizare a planurilor de productie din Romania, Spania, Turcia si Germania. Aceste masuri, alaturi de celelalte planuri anuntate anterior in Europa, sunt menite a pregati cresterea Ford in Europa. Ford va lansa cel putin 20 de modele intregal noi sau semnificativ imbunatatite in Europa, in urmatorii 3 ani.

Conform planurilor, noile modele Ford Transit Connect si Ford Kuga urmeaza sa fie construite la fabrica de asamblare Ford din Valencia, Spania. Fabrica Ford din Saarlouis, Germania, care a lansat recent in productie noua gama Ford Focus, va construi modelul Focus electric incepand din 2012. Fabrica va construi de asemenea noua generatie de Ford Focus. Fabrica Ford din Koln, Germania va construi o versiune imbunatatita a modelului Ford Fiesta, care va intra in productie anul viitor, precum si versiune complet noua a modelului Fiesta. Fabrica de motoare Ford din Koln va lansa in acest an productia noului motor EcoBoost 1.0 cu consum redus de combustibil. Fabrica Ford Otosan din Kocaeli, Turcia va construi un nou model de vehicule comercial usor, in plus fata de noua generatie Transit.

Anuntul referitor la organizarea productiei vine la o saptamana dupa ce Ford si Sollers, al doilea cel mai mare producator de automobile si vehicule comerciale usoare din Rusia, au confirmat la Moscova ca vor forma un joint-venture, Ford Sollers, in vederea fabricarii si comercializarii de autovehicule Ford in Rusia. Acest joint-venture reprezinta cheia strategiei generale de dezvoltare a companiei Ford Europa, intrucat va permite livrarea unui numar mai mare de autovehicule Ford si a unor servicii mai bune pe piata din Rusia, despre care se preconizeaza ca va deveni cea mai mare piata auto din Europa pana in 2015.

Distribuie acest articol!