Raliul Sibiului 2011 - 45 de echipaje la start
30.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

45 de echipaje se vor intrece, pe cei 119,6 km de probe speciale, in Raliul Sibiului, primul raliu mixt, cu speciale pe macadam si asfalt, din Romania. Traseul editiei din 2011 a fost verificat si de Jean Francois Lienere, responsabilul  competitii clienti al echipei Citroen Racing, echipa campioana mondiala de raliuri.

Dupa etapele pe asfalt din competitia interna, Raliul Sibiului deschide seria curselor pe macadam din Romania. Pe lista de start pentru editia din acest an, programata in perioada 7-9 iulie, sunt 45 de piloti, dintre care unul concureaza in Campionatul National de Rally Sprint.

In 2011, aproape 20% din suprafata probelor speciale este asfalt, restul fiind macadam. Principala noutate o reprezinta o speciala complet noua, pe asfalt, care se va desfasura vineri, in prima zi a raliului, pe noapte. „Speciala Paltinis, in urcare, va fi parcursa o singura data, vineri seara, inaintea celebrei speciale Santa. Raliul Sibiului este, pana acum, cel mai lung raliu din calendar si sunt sigur ca editia din acest an va fi una extrem de spectaculoasa si ca vom mai face un pas inainte spre obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a inscrie Raliul Sibiului in Intercontinental Rally Challenge”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Raliul Sibiului va incepe joi, 7 iulie, cu startul festiv din Piata Mare a orasului Sibiu. Vineri, 8 iulie, sunt programate 5 probe speciale, incepand cu ora 16,30, iar sambata, 9 iulie, incepand cu ora 10,00, celelalte 6 probe. Festivitatea de premiere este programata la ora 21,30, la Sala Sporturilor Transilvania.

Distribuie acest articol!