Renault Koleos, deja restilizat
24.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Lansat in 2008, SUV-ul compact de la Renault este deja revizuit. Graba cu care se produce aceasta operatiune de “intinerire” denota ca ceva nu merge tocmai cum ar trebui.

Recunoscut ca inventator al monovolumelor, Renault a incercat sa repete succesul si in privinta modelelor SUV sau crossover. Avand in vedere alianta cu Nissan, se parea ca misiunea nu va fi una dificila. Rezultatul, insa, nu este pe masura asteptarilor…

Koleos este un model dezvoltat pe o platforma Samsung, care acum preia o serie de elemente de stil noi, care se regasesc deja si la un alt model Renault de origine coreeana, Latitude. Fara sa modifice structural acest model, Renault l-a adus la zi din punct de vedere al designului, inclusiv la interior. Dar cea mai evidenta schimbare este la partea frontala, care a fost complet redesenata.

Nici in privinta motorizarilor nu au intervenit modificari esentiale, dar oferta a fost optimizata din punct de vedere al consumului si emisiilor. Intrarea in gama o costituie motorul diesel 2.0 DCi de 150 CP, deasupra caruia gasim un alt diesel cu aceeasi cilindree, dar cu puterea de 175 CP. Singurul propulsor pe benzina dezvolta 170 CP.

Tehnologia 4×4 este preluata de la Nissan, iar la capitolul emisii de CO2 cel mai bine sta versiunea 4×2 dCi de 150 CP, cu doar 148g/km.

Koleos se asambleaza in continuare la uzina Renault Samsung Motors de la Busan, in Coreea de Sud. Prezentarea oficiala este programata pentru luna septembrie, la Salonul de la Frankfurt, la scurt timp dupa aceea fiind prevazute primele livrari.

Distribuie acest articol!