Soarta marcii Maybach se va decide in curand
22.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Soarta Maybach va fi decisa la inceputul lunii viitoare, cand cei de la Daimler vor lua o decizie in privinta legendarei marci germane. Revenita in actualitate in 2002, ca brand de superlux al lui Mercedes, Maybach nu a reusit sa depaseasca imaginea unui Mercedes cu o sigla mai pretentioasa. Mai grav, insuccesul inseamna pierderi financiare insemnate pentru Daimler.

Extrem de scumpe (modelul 57 incepe de la circa 375.000 de euro!), automobilele Maybach n-au avut cautare prea mare, cu toate ca nivelul de echipare a fost mereu unul exceptional. Chiar si asa, perceptia a ramas a unui… Mercedes Clasa S cu ampatament marit.

Conform informatiilor vehiculate in presa auto internationala, Daimler ar urma sa decida viitorul marcii Maybach pe 1 iulie. Unul dintre scenarii vizeaza incheierea unui parteneriat cu Aston Martin. Marca britanica ar urma sa preia asamblarea de automobile Maybach, primind, la schimb, platforme tehnice Mercedes, pe care le va folosi pentru revitalizarea marcii Lagonda.

O a doua ipoteza ia in calcul integrarea Maybach in gama Mercedes, ca blazon pentru modelele de super-lux, asa cum este AMG pentru versiunile super-sport.

In fine, ultima si cea mai dura varianta ar fi desfiintarea marcii.

Distribuie acest articol!