Audi revitalizeaza gama A5
14.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Noi motorizari si un aspect usor revizuit – iata modificarile operate de Audi in gama A5/S5 – Coupe, Sportback si Cabriolet. Versiunea facelift are grupuri optice redesenate (s-a renuntat la forma rectangulara a farurilor), iar calandrul si prizele de aer au fost si ele usor retusate. Cu spatele plonjat, precum la un coupe, versiunea A5 Sportback continua sa faca trimitere la sora mai mare, A7 Sportback.

Principalele noutati nu tin insa de estetica, ci de ce se ascunde sub capota. Oferta pe benzina este formata din trei agregate, intrarea in gama fiind asigurata de motorul 1.8 TFSI in 4 cilindri, de 170 CP. Revitalizat de Audi, acest motor vine cu un consum remarcabil, de 5,7 litri / 100 km! Gama pe benzina este completata de motoarele 2.0 TFSI de 211 CP si V6 3.0 TFSI de 272 CP.

Oferta diesel va fi compusa din patru variante, incepand cu un 2.0 TDI de 177 CP. Mai sunt disponibile versiunile V6 de 3.0 litri si 204, respectiv 245 CP, gama urmand sa fie completata cu un nou motor, despre care pentru moment se stie doar ca va corespunde normelor Euro 6.

Toate motoarele pot fi cuplate cu transmisie quattro, cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte sau S tronic cu 7 trepte. Si lista dotarilor a fost imbunatatita, A5 urmand sa ofere la bord, de-acum, si conexiune internet. In fine, de remarcat si faptul ca A5 Sportback este oferit acum intr-o configurare cu 5 locuri. Tarifele nu vor suferi modificari majore, cel putin in Germania, unde un A5 Sportback 1.8 TFSI de intrare in gama costa 33.350 euro.

Distribuie acest articol!