Concepte BMW si Audi, pentru DTM 2012
17.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

BMW a dezvaluit, in acest week-end, la Munchen, primul concept care prefigureaza viitorul M3, in versiunea pentru cel mai popular campionat de turisme din lume, DTM. Dupa cum se stie, de anul viitor BMW se va alatura rivalilor Mercedes si Audi, profitand de introducerea unui nou regulament in DTM.

Cu ocazia prezentarii conceptului M3 DTM, BMW a anuntat si numele primilor sai piloti confirmati in acest campionat: Andy Priaulx si Augusto Farfus. Masina a efectuat deja primele teste de pista, programul acestora urmand sa continue pana in preajma debutului in sezonul 2012.

BMW va veni in DTM cu sase masini, angajate in competitie de echipele Schnitzer, RBM si Reinhold. BMW a anuntat si o parte dintre sponsorii sai: Crowne Plaza, care i-a stat alaturi si in WTCC, si Deutsche Post, care in prezent mai sponsorizeaza un Mercedes si un Audi in DTM.

Masina dispune de un V8 care dezvolta circa 480 CP, dotat cu un restrictor de aer, conform noilor reglementari tehnice. Accelereaza 0-100 km/ora in circa 3 secunde si atinge viteza maxima de aproximativ 300 km/ora.

In chiar ziua in care BMW prezenta conceptul care prefigureaza viitorul M3 din DTM, la randul lor cei de la Audi au dat publicitatii un comunicat de presa, insotit de un set de imagini, in care anunta introducerea, in noua versiune a campionatului DTM, a modelului de curse A5. Asadar, vechea versiune sedan A4 va fi inlocuita de un coupe.

Primul prototip al modelului Audi A5 DTM, cunoscut sub codul intern R17, se afla in constructie si in scurt timp va iesi la teste. Dotat cu un V8 de 460 CP, noul Audi A5 pentru DTM va fi prezentat oficial la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt.

Distribuie acest articol!