Ford pregateste un SUV urban
05.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

La toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt, Ford este asteptat sa-si dezvaluie noul 4×4 citadin de mici dimensiuni. Cum acest nou segment (inca) de nisa tinde sa capete proportii, tot mai multi sunt cei care doresc sa-si plaseze aici noile modele.

Categoria crossover de dimensiuni mici a fost inagurata de Nissan Juke, iar cei de la Ford se grabesc, iata, sa contracareze cu o un 4×4 de talie mini, care se va plasa in gama sub SUV-ul compact Kuga (foto). In privinta designului inca nu se stie daca Ford va veni cu un mini-Kuga sau va alege varianta mai simpla, a unei versiuni 4×4 pentru Fiesta.

Dupa toate probabilitatile, noul Ford va avea platforma tehnica preluata de la Fiesta cu 5 usi, insa cu garda la sol marita si cu transmisia 4×4 de la Kuga. Va exista si o versiune 4×2, iar motorizarile (diesel si benzina) vor avea puteri cuprinse intre 95 si 120 CP. Comercializarea va incepe in 2012, la un pret de baza de circa 17.000 de euro pentru versiunea 4×2, respectiv 23.000 de euro pentru 4×4.

SUV-urile urbane au destule atuuri in fata clientilor: in comparatie cu suratele mai mari au emisii reduse, sunt mai usor de condus si, bineinteles, sunt mai ieftine. Cei de la Ford nu sunt singurii care au in carti o astfel de noutate in gama. Renault pregateste propria versiune, similara cu Juke, Opel va avea un Corsa 4×4, in timp ce Grupul PSA (Peugeot – Citroen) dezvolta un astfel de model in cooperare cu Mitsubishi.

Distribuie acest articol!