Renault Frendzy - utilitara viitorului
08.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul prezentat de Renault prefigureaza, probabil, viitoarea generatie Kangoo, care ar trebui sa-si faca aparitia la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Este al patrulea prototip semnat de noul sef de design de la Renault, Laurens van den Acker, dupa R-Space, Captur si DeZir.

Este, intr-un fel, succesorul conceptului Kangoo BeBop, intr-o categorie deja cu traditie la Renault, cea a utilitarelor speciale. Renault Frendzy se vrea a fi un concept SF din mai multe puncte de vedere, inclusiv in privinta arhitecturii: usi cu deschidere fata in fata pe partea soferului, respectiv o usa culisanta pe partea pasagerului, cu un ecran publicitar integrat. Apropo de deschiderea portierelor, si portbagajul are o solutie inteligenta de deschidere, care permite o incarcare usoara si ofera un spatiu surprinzator de mare.

Detaliile high-tech se regasesc si la interiorul modulabil, unde aproape totul, incepand cu bancheta spate, se pliaza si dispare, pentru a oferi cat mai mult spatiu.

Renault Frendzy preia motorizarea electrica de la Kangoo Z.E. (60 CP), cu priza de incarcare integrata in logo-ul de pe calandru. Renault a decis sa “sonorizeze” conceptul si a colaborat in acest sens cu IRCAM, un institut de cercetare specializat in acustica. Prin urmare, Frendzy ofera anumite ambiante sonore, atat la interior, cat si la exterior, in functie de situatie.

Distribuie acest articol!