SAAB, intre faliment si planuri optimiste
06.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Situatia de la SAAB este departe de a intra pe un fagas normal. Celebra firma suedeza incearca cu disperare sa gaseasca resursele financiare care sa o ajute sa depaseasca problemele cu care se confrunta de cand a iesit de sub aripa General Motors.

Ultimele vesti pomenesc despre un acord intre Swedish Automobile NV (SWAN) si SAAB Automobile AB (Saab Automobile) pe de-o parte, si Pang Da Automobiles Trade Co., Ltd (Pang Da) si Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co., Ltd (Youngman), de cealalta parte. Se vobeste despre un nou joint venture intre SAAB Automobile si Youngman, cu scopul de a lansa trei noi premiere. Viitoarele modele SAAB 9-1, 9-6 si 9-7 vor constitui cheia pentru dezvoltarea portofoliului de modele SAAB.

Suna parca mult prea optimist pentru o companie amenintata cu falimentul si care nu mai este capabila sa-si plateasca furnizorii si salariatii! Ramane de vazut daca toate aceste planuri se vor si materializa. Cel putin pe hartie, 9-1 ar trebui sa fie un mini de intrare in gama destinat pietei europene, 9-6X un SUV de dimensiuni mari, iar 9-7 o limuzina de categorie superioara, probabil destinata in special pietei din China.

Distribuie acest articol!