Ferrari 458 Spider, prezentat oficial
25.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari a difuzat primele imagini si informatii cu versiunea decapotabila a de-acum celebrului model 458 Italia. Noul 458 Spider, care va fi prezentat in premiera mondiala la apropiatul Salon Auto de la Frankfurt, va fi primul model cu arhitectura de tipul “berlinetta” dotat cu motor amplasat in pozitie centrala-spate si cu pavilion rigid din aluminiu, retractabil prin basculare (in doar 14 secunde).

In traditia lui 458 Italia, versiunea descoperita va avea un motor V8 aspirat, cu injectie directa, de 4,5 litri si transmisie cu dublu ambreiaj comandata prin padele. De astfel, dotarile hi-tech, precum sistemele E-Diff, F1-Trac si ABS de inalta performanta, vor asigura manevrabilitatea si dinamica de top.

458 Spider atinge 100 km/ora in doar 3,4 secunde si viteza maxima de 320 km/ora. Dintre curiozitatile acestui model merita remarcate frana aerodinamica (comandata electric) si operatiunile de calibrare necesare la pedala de acceleratie, suspensie si chiar la sunetul evacuarii. Masina va fi disponibila pe piata in cursul anului viitor, la un pret estimativ de circa 230.000 euro.

Distribuie acest articol!