Joint venture Daimler - Bosch, pentru motoare electrice
02.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

In luna iulie 2011, Daimler AG si Robert Bosch GmbH au incheiat negocierile si au semnat contractele privind infiintarea unui joint venture, detinut in proportii egale, in scopul dezvoltarii, fabricarii si comercializarii de motoare electrice. Noua companie se va numi EM-motive GmbH si va avea sediul social si unitatile de productie in Hildesheim. Centrul de proiectare al societatii mixte va fi amplasat in apropierea companiilor-mama din zona Stuttgart. Firma EM-motive GmbH va fi condusa de doi directori cu aceeasi putere de decizie, cate unul de la fiecare companie fondatoare. Productia de serie a motoarelor va incepe in 2012, iar conform planurilor din prezent, societatea mixta va produce peste un milion de motoare electrice pana in 2020. Inca din 2012, noile motoare vor fi utilizate pentru autovehiculele electrice Mercedes-Benz si smart.

Daimler si Bosch au semnat contractele prin care infiinteaza noua companie, dar acestea mai trebuie sa fie aprobate de catre autoritatile antitrust. Noua companie, EM-motive GmbH, va dezvolta si va produce motoare electrice – cunoscute si sub denumirea de motoare de tractiune –  pentru autovehicule electrice. Compania va avea sediul social si unitatile de productie in Hildesheim, iar centrul de proiectare al societatii mixte va fi amplasat in zona Stuttgart. Se estimeaza ca aproximativ 100 de persoane vor fi angajate de societatea mixta in cel de-al patrulea trimestru al acestui an.

Scopul cooperarii dintre Daimler si Bosch in domeniul mobilitatii electrice este de a uni competentele si de a depune eforturi comune pentru accelerarea procesului de dezvoltare a motoarelor de tractiune premium destinate autovehiculelor cu functionare pe acumulatori, celule de carburant si cele cu functie de autonomie extinsa. Activitatile de pregatire a infiintarii societatii mixte au inceput deja, iar productia de serie a motoarelor va incepe in 2012. Tot din acelasi an, motoarele vor fi utilizate pentru autovehiculele electrice Mercedes-Benz si smart, incepand cu noua generatie de autovehicule smart fortwo cu propulsie electrica. Noul smart fortwo va fi lansat pe piata la inceputul anului 2012.

Ceea ce distinge motoarele electrice produse de societatea mixta va fi designul modular, fapt care va permite instalarea acestora pe o gama larga de autovehicule electrice. Societatea mixta va furniza companiilor-mama motoare electrice pentru autovehiculele electrice. Comercializarea catre terti va fi realizata de catre Bosch. Conform planurilor din prezent, societatea mixta va produce peste un milion de motoare electrice pana in 2020.

Ambele companii vor contribui, prin cunostintele tehnice de care dispun, in vederea dezvoltarii si producerii motoarelor electrice. In calitate de principal furnizor de componente, tehnologii si servicii pentru industria auto, compania Bosch detine un nivel ridicat de expertiza si experienta vasta acumulata de-a lungul mai multor decenii atat in dezvoltarea, cat si in productia de motoare electrice. Producatorul auto Daimler contribuie cu cei peste 20 de ani de experienta in domeniul mobilitatii electrice, in special in domeniul celulelor de carburant si al acumulatorilor. Prin urmare, compania detine competente extinse in domeniul dezvoltarii si producerii de autovehicule electrice.

Distribuie acest articol!