Primele imagini cu noul FIAT Panda
31.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Desi au trecut mai bine de trei decenii de la aparitia primului Panda, binecunoscutul model mini de la FIAT a ajuns abia la a treia generatie. “Nuova Panda” isi va face aparitia peste putin timp, la Salonul de la Frankfurt, intr-o prezentare noua, cu multe evolutii.

Panda model 2012 ofera un spatiu interior surprinzator de mare pentru cinci adulti si este un automobil versatil, in ciuda dimensiunilor reduse. Bancheta spate este culisanta, in timp ce locurile din fata pot fi transformate in… masa de picnic! La exterior, designul a conservat foarte bine elementele distinctive Panda, in primul rand linia geamului lateral-spate.

Dimensiunile exterioare sunt 3.650 mm lungime, 1.640 mm latime si 1.550 mm inaltime. De fapt, noul Panda este o evolutie a arhitecturii FIAT pentru modelele de mici dimensiuni.

Motoarele sunt de-acum clasicele TwinAir in doi cilindri pe benzina, de 0,9 litri, in versiune aspirata sau turbo, respectiv de 1,2 litri FIRE, tot pe benzina, si 1,3 litri Multijet diesel. Printre noutati, sistemul Stop&Start, indicatorul de schimbare a treptelor de viteze si transmisia manuala robotizata Dualogic.

Dotari precum acoperisul panoramic sau functia City de la servodirectie contribuie din plin la placerea condusului acestei mici citadine. Productia va debuta la iarna, in uzina Giambattista Vico de la Napoli, recent modernizata.

Distribuie acest articol!