Record pentru Skoda Octavia: 322 km/ora
18.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a decis sa marcheze implinirea unui deceniu de la aparitia “blazonului sportiv” RS (sau vRS, pe anumite piete) prin stabilirea unui record de viteza. Prin urmare, un exemplar Octavia special preparat a luat drumul Statelor Unite, pentru a-si testa performantele pe celebra pista de sare de la Bonneville, locul ideal pentru astfel de tentative temerare.

Incercarea a avut loc pe 13 august, in cadrul traditionalului festival anual al vitezei, SpeedWeek. Exemplarul Octavia folosit in acest scop este dotat cu un motor cu 4 cilindri in linie, de 2,0 litri, "standard". Diferentele se regasesc la  supraalimentare – s-a folosit o turbina Garret de 30 PSI. In plus, partea electronica a fost pusa la punct de Revo Technik, prin intermediul celor de la Skoda UK.

Cu peste 500 CP sub capota, folosind o benzina speciala, cu cifra octanica ridicata, bolidul pilotat de ziaristul englez Richard Meaden a reusit sa depaseasca bariera vitezei de 200 mile/ora. Ruland cu 322 km/ora, a devenit cel mai rapid automobil Skoda din toate timpurile. In ultimele zile ale evenimentului de la Bonneville (pana pe 20 august), Octavia va incerca sa doboare recordul categoriei 2,0 litri “productie”, stabilit la 347 km/ora.

Distribuie acest articol!