Volkswagen Up! - primele imagini oficiale
22.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Fox, cel mai mic model Volkswagen, are un inlocuitor: Up! Mult asteptata citadina a germanilor va fi prezentata la IAA 2011, iar primele imagini oficiale cu acest nou model au facut deja inconjurul lumii, pe internet.

Mezina de la VW difera foarte putin fata de conceptele premergatoare, cu care constructorul german ne-a obisnuit deja in ultimii ani, la diverse saloane de anvergura. Va fi disponibila pe piata incepand din primavara anului viitor, la un pret de plecare de circa 9.000 de euro si va avea versiuni si la marcile satelit Skoda si SEAT. Ulterior vor fi disponibile variante cu 5 usi si cu propulsie electrica.

Cei de la Volkswagen sustin ca, in ciuda dimensiunilor reduse, habitaclul noului model este la fel de spatios ca cel de la Polo. Arhitectura este conventionala pentru aceasta categorie, astfel ca la versiunea de serie a fost abandonata amplasarea in spate a motorului, asa cum a fost la primul concept Up!, prezentat in 2007.

Volkswagen Up! masoara 3,5 m lungime, 1,6 m latime si 1,5 m inaltime, cu un ampatament de 2,4 m. Poate primi la bord pana la patru persoane, iar in cazul rabatarii banchetei spate, volumul portbagajului creste de la 251 pana la 951 litri.

Motorizarea pe benzina de un litru Bluemotion, in 3 cilindri, are versiuni de putere de 59 si 75 CP. La consumul redus isi aduce contributia si sistemul stop&start. In premiera pentru aceasta clasa, Up! dispune de frana de urgenta automatica pentru mediul urban, sistem capabil sa franeze la viteze mici, in cazul in care o coliziune este iminenta.

Un alt element de noutate este display-ul detasabil de pe bord, amplasat in partea centrala, care are forma unei tablete PC. Acesta contine sistemul GPS, functiile telefonice prin Bluetooth si un sistem de streaming muzical. Clientii vor avea posibilitatea sa aleaga (achizitioneze) diverse aplicatii si functii pentru acest gadget.

Distribuie acest articol!