BMW testeaza pentru DTM
23.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Prin revenirea in DTM, care se va petrece in 2012, BMW intentioneaza repetarea succesului anterior cu modelul BMW M3 DTM, aflat in prezent in faza de dezvoltare. BMW va reveni in campionatul german de turisme (Deutsche Tourenwagen Masters – DTM) cu trei echipe si BMW M3 DTM.

La mijlocul lunii iulie, BMW M3 DTM Concept Car a fost prezentat la Munchen, in fata presei. Datele tehnice: monococa realizata din CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon) cu structura rollbar, motor V8 atmosferic, de 4,0 litri, ce dezvolta o putere maxima limitata la 480 CP cu ajutorul unui restrictor. Acceleratie 0-100 km/ora in circa 3 secunde, viteza maxima de aproximativ 300 km/ora. Primii piloti oficiali au fost desemnati multiplul campion mondial de turisme Andy Priaulx (Marea Britanie) si tanarul Augusto Farfus (BR).

BMW Motorsport a incheiat recent o sesiune de teste desfasurata pe durata a doua zile, la Lausitzring, cu trei masini BMW M3 DTM, iar rezultatele s-au dovedit a fi productive. Pilotii BMW oficiali Andy Priaulx, Augusto Farfus, Jorg Muller si Dirk Muller au fost protagonistii in ceea ce a fost primul test comun pentru toti constructorii reprezentati in sezonul 2012 al DTM. Alaturi de BMW M3 DTM, in sezonul viitor se vor alinia la start modelele Audi A5 DTM si Mercedes-Benz C-Klasse Coupe.

Urmatorul test a avut loc pe 21-22 septembrie, la Hungaroring, unde Dirk Muller si Dirk Werner au continua programul de teste desfasurat de BMW Motorsport, alaturi de Priaulx si Farfus.

Distribuie acest articol!