Bugatti Galibier, modificat inainte de productie

29 septembrie 2011Galibier, superlimuzina care ar urma sa inlocuiasca celebrul Bugatti Veyron, nu si-a gasit inca forma finala. A fost prezentata in primavara anului trecut, la Salonul de la Geneva, cu statut de concept. A lasat sa se inteleaga, prin alura sa de sedan sueprluxos, ca viitorul model Bugatti nu va mai fi un coupe.

Se pare ca, inainte de a-l transfera in productie, Bugatti va remodela luxosul model. Motivul: produsul nu se ridica la nivelul exigentelor impuse de seful marcii, Wolfgang Durheimer. Prin urmare, conceptia masinii a fost “modificata considerabil”.

Dupa ce au ascultat parerile potentialilor clienti, cei de la Molsheim au operat modificari la montantul B (stalpul central), pentru a ameliora accesul la locurile din spate si spatiul pentru picioare. Masina va fi mai lunga, iar puterea motorului a fost ridicata “la o valoare formata din patru cifre”. Apropo de acest din urma aspect, ramane de vazut daca va fi folosit acelasi motor W16 quadriturbo de 1.011 CP, de pe Veyron.