Clubul sprinterilor de doua secunde
28.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Sunt tot mai multe modelele supersportive capabile sa atinga viteze de varf in jurul valorii de 300 km/ora sau cu puteri ce trec de 500 CP. Cifre care vorbeste de la sine despre performantele de care sunt capabile respectivele automobile, dar care nu le asigura, automat, accesul in cercul restrans al celor mai performanti bolizi! Si asta pentru ca varfurile sunt ierarhizate si dupa alte criterii, chiar mai dure. De pilda, timpul in care accelereaza de la 0 la 100 km/ora.

Conform unor teste realizate recent de publicatia Road&Track, cele mai performante supersportive sunt cele care reusesc sa demareze pana la 100 km/ora in mai putin de 3 secunde. Vorbim de un club extrem de restrans, dupa cum veti putea vedea in filmul de mai jos. Trei dintre aceste raritati pe roti, pe care cei de la Road&Track le-au si testat pe o pista, sunt Nissan GT-R, Porsche 911 Turbo S si Bugatti Veyron SuperSport.

Avand in vedere ca masuratorile s-au realizat in mile, trebuie spus ca acceleratia 0-60 mile/ora corespunde cu 0-96 km/ora. La fel, 0-100 mile/ora inseamna 0-161 km/ora, iar 0-160 mile/ora echivaleaza cu 0-257 km/ora. Prin urmare, testul prezentat in filmul de mai jos are toate sansele sa devina referinta in evaluarea supersportivelor, denumit sprintul de doua secunde. In fine, este pacat ca testele din filmul difuzat de Road&Track nu includ si alte nume grele din sfera inalta a sportivelor exclusiviste, precum Ferrari 458 Italia sau Lamborghini Aventador!

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!