Ferrari 458 Spider, lansat oficial la Frankfurt
18.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari 458 Spider a fost, in sfarsit, dezvaluit oficial cu ocazia celei de-a 64-a editii a Frankfurt International Motor Show. Cea mai recenta completare a gamei Ferrari este constituita din bolidul cu motorul pozitionat central spate, cu doua locuri, oferind un hard-top rigid retractabil integral, o premiera pentru masinile sport.

Capota modelului 458 Spider este cu 25 kg mai usoara fata de traditionala capota textila, pliata, precum si un mai bun izolator fonic si termic. Pe langa timpul scurt (14 secunde) de deschidere sau inchidere, este construita pentru a ocupa un spatiu mic atunci cand este pliata, designerii reusind sa includa un spatiu generos de bagaje in spatele celor doua scaune.

Luneta are rol dublu, actionand si ca un paravant ce poate fi ajustat electric. Atunci cand capota este inchisa, luneta se deschide pana la inaltimea ce garanteaza o aerodinamica eficienta, reducand considerabil zgomotul in postul de pilotaj.

458 Spider este dotat cu un V8 de 4.499 cmc ce dezvolta 570 CP, desemnat Motorul International al Anului 2011. Acesta este cuplat la o cutie de viteze robotizata, cu dublu ambreiaj tip F1 si schimbare a treptelor cu ajutorul padelelor din spatele volanului. Masina atinge 100 km/ora in doar 3,4 secunde si o viteza maxima de 329 km/ora.

Distribuie acest articol!