Mitsubishi i-MiEV, prima masina electrica livrata in Cluj
22.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

RMB Inter Auto, dealer Mitsubishi Motors in Cluj, si M Car Trading, distribuitor general Mitsubishi Motors in Romania, livreaza primul model electric Mitsubishi   i-MiEV in Cluj-Napoca. Clientul este EnergoBit, una dintre cele mai importante firme clujene, cu o prestigioasa activitate in domeniul electro-energetic, care a dovedit in ultimii ani o intensa preocupare pentru valorificarea surselor regenerabile de energie. Grupul EnergoBit este recunoscut pe piata de profil nu doar pentru solutiile inovative oferite, prin performantele tehnice si calitate, ci si printr-o constanta preocupare pentru protectia mediului inconjurator. Achizitia modelului electric Mitsubishi i-MiEV demonstreaza ca intentiile nu se opresc la nivel declarativ.

In acest moment, i-MiEV este cel dintai automobil electric supus crash-testelor efectuate de renumita organizatie Euro NCAP, la care a obtinut un rating de 4 stele conform noului protocol. Modelul i-MiEV este un automobil compact cu 0 emisii poluante, cu 4 locuri, cu o lungime de doar 3,475 metri, 4 usi, un portbagaj de 227 litri, reusind sa fie masina perfecta pentru utilizarea in mediul urban. Puterea maxima dezvoltata de motorul electric este de 49 kW, iar cuplul maxim este de 180 Nm, disponibil in intervalul de turatie 0-2.000 rot/min. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 130 km/ora.

“Suntem deosebit de incantati sa dam startul livrarii de automobile electrice in Cluj si credem ca incet-incet toti cei care privesc cu responsabilitate spre viitor se vor orienta spre tehnologii nepoluante. Important e ca primul pas a fost facut”, declara Adrian Ivan, director general executiv RMB Inter Auto. Strategia Mitsubishi Motors in ceea ce priveste productia de modele full electrice si hibride pe termen mediu este de a lansa 8 modele cu aceste caracteristici, pana in 2015.

Distribuie acest articol!