Statii electrice de incarcare rapida, in Germania
07.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Aparitia primelor automobile electrice de serie este insotita, fireste, de primele statii publice de reincarcare a bateriilor. Deloc surprinzator, Germania este prima tara europeana si la acest capitol: primele borne de reincarcare rapida si-au facut deja aparitia pe autostrazile germane.

Prima a fost instalata la Irschenberg, pe autostrada A8, in Bavaria. Furnizorul E-On instaleaza o adevarata retea de statii care corespund protocolului CHAdeMO. Este vorba de un standard adoptat de automobilele electrice de pe piata germana, precum Mitsubishi iMiEV, Peugeot iOn, Citroen C-Zero si, in curand, Nissan Leaf. Reincarcarea dureaza 20-30 minute in cazul bornelor pe curent continuu, respectiv 6 ore pentru cele pe curent alternativ.

In faza pilot a proiectului, o incarcare rapida se va face la un tarif unic de 5 euro, iar energia folosita va fi furnizata exclusiv de la centralele hidroelectrice ale E-On. In fine, mai trebuie spus ca furnizorul de energie electrica lucreaza in prezent la o noua solutie de incarcare, mai eficienta, care va face ca o incarcare sa dureze doar cateva minute.

Foto: E-On

Distribuie acest articol!