Dilema Lamborghini - SUV sau limuzina?
09.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Sunt deja cativa ani buni de cand se vorbeste in presa auto internationala despre intentia celor de la Lamborghini de a extinde gama prin introducerea celui de-al treilea model. Initial s-a vorbit despre un Gran Tourismo, denumit Estoque si prezentat chiar cu statut de concept.

Apoi, criza a lovit industria auto, proiectul a trenat, iar lucrurile s-au complicat. De la o vreme, planurile de extinere au revenit in actualitate. Numai ca, de data aceasta, pe masa sefilor de la Sant’Agata Bolognese stau doua proiecte: pentru un sedan, respectiv pentru un SUV.

Dupa indelungi ezitari, se pare ca decizia va fi luata pana la sfarsitul anului. Informatia a fost confirmata si de presedintele Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Daca se va opta pentru SUV, nu va fi o premiera in istoria marcii – fanii marcii isi amintesc, desigur, de impunatorul LM002, produs intre 1986 si 1993 (foto). Noul SUV nu va avea versiuni diesel sau hibride, Lamborghini fiind consecvent in ceea ce priveste motorizarile V10 si V12 pe benzina, precum si in privinta transmisiei integrale.

Distribuie acest articol!