Familia VW Passat se va diversifica
04.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Urmatoarea noutate in familia Passat se va consemna in cursul anului viitor, prin lansarea versiunii facelift a lui Passat CC. Seria noutatilor remarcabile va incepe, insa, doi ani mai tarziu, constructorul german planuind extinderea familiei Passat, tinta fiind, cu precadere, piata americana.

In prezent, Passat are trei versiuni constructive, toate cu specificatii europene – clasica limuzina, un break si coupe-ul cu 4 usi CC. In 2014, cand actuala generatie a modelului de categorie medie va fi inlocuita, noul Passat va avea mai multe declinari.

Volkswagen intentioneaza sa lanseze un crossover, care se va asambla si va fi destinat pietei din America de Nord. De asemenea, va exista un coupe, despre care presa auto internationala spune ca va fi mai stilat decat Eos. Trebuie precizat ca vorbim despre un coupe autentic, cu doua usi, pentru a elimina posibila confuzie cu versiunea mai mare si ma scumpa CC! In fine si apropo de decapotabila Eos, viitoarea generatie Pasat va avea si o versiune cabrio.

Cat despre viitorul Passat 4×4, acesta se va incadra in gama intre Tiguan si Touareg si va fi conceput special pentru piata americana. Volkswagen va folosi pentru acest nou SUV platforma NMS (new midsize sedan), posibil cu doua versiuni de ampatament, cu 5 sau 7 locuri. Este asteptat pentru 2015, la un pret estimativ de plecare de 25.000 de dolari. Ramane de vazut daca se va justifica comercializarea acestui model si pe piata europeana.

Distribuie acest articol!