Lotus revine in Mondialul de raliuri
06.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Odata cu prezentarea noului Lotus Exige S, si-a facut aparitia oficiala si versiunea de raliuri derivata din modelul de serie: Lotus Exige R-GT. Propulsat de acelasi motor de 3,5 litri V6 VVI-i DOHC pe care-l gasim pe noul Exige S, R-GT vine cu modificari la cutia de viteze si la restrictoarele motorului (34 mm, puterea fiind redusa la 300 CP), fiind o adevarata masina de curse, in acord cu noul regulament FIA. De asemenea, modelul va primi balast, pentru a corespunde greutatii minime a categoriei (1.200 kg).

Pentru inceput, Lotus va intra in raliuri in parteneriat cu echipe private, asa cum a facut-o la Le Mans sau in IndyCar in acest an. Lucian Tonea, director de Marketing al Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus in Romania: “Lotus acorda o atentie deosebita competitiilor. Dezvoltarea modelelor de serie se inspira mult din conditiile extreme la care componentele mecanice, sasiul, motorul si cutia de viteze sunt supuse in timpul unei curse. De altfel, s-a lucrat in paralel la dezvoltarea noului R-GT si la noul Exige S de strada. Prin revenirea in Campionatul Mondial de Raliuri, Lotus doreste sa demonstreze cat de agile si de rapide pot fi automobilele nu numai pe circuit dar si in orice conditii de drum”.

In acest an se implinesc 30 de ani de la titlul Mondial obtinut in Raliuri de catre Lotus – in 1981 cu echipa Talbot Sunbeam Lotus. Lotus Exige R-GT isi va face debutul cu ocazia Raliului Monte Carlo, la sfarsitul lunii ianuarie 2012 si va concura apoi in etapele de asfalt din Campionatul FIA la categoria GT: San Remo si Tour de Corse.

Distribuie acest articol!