Premiera: 5 stele Euro NCAP pentru un pick-up
27.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Euro NCAP a dat publicitatii rezultatele celor mai recente teste, efectuate pe nu mai putin de 12 modele de automobile: Audi Q3, BMW Seria 1, Chevrolet Captiva, FIAT Freemont, Ford Ranger, Hyundai Veloster, Lancia Voyager, Mercedes Clasa M, Opel/Vauxhall Astra, Opel/Vauxhall Zafira Tourer, Lancia Thema si Toyota Yaris. Cu o singura exceptie, automobilele testate au obtinut calificativul general maxim, de 5 stele. Lancia Voyager este singurul care a primit doar 4 stele.

Cel mai remarcabil rezultat din aceasta sesiune a fost inregistrat de noul Ford Ranger (foto), care este primul pick-up cotat cu 5 stele la crash-testele Euro NCAP. Noua generatie Ranger, dezvoltata de Ford Australia, a inregistrat progrese semnificative, comparativ cu modelul precedent.

Alte rezultate deosebite au fost obtinute de BMW Seria 1, Mercedes Clasa M  si Toyota Yaris, in special la protectia pietonilor. De notat si primele stele Euro NCAP obtinute de modele ale Grupului FIAT (FIAT Freemont, Lancia Thema si Voyager Freemont), dupa “mariajul” cu americanii de la Chrysler. Iata, in imaginea de mai jos, tabloul complet al celor mai recente teste Euro NCAP.

IMPORTANT: Imaginea cu rezultatele complete ale testelor este vizibila doar pe versiunea clasica a website-ului nostru. Daca ati accesat acest articol de pe un terminal mobil, va rugam sa comutati vizualizarea pe varianta clasica, de la butonul "Versiune Web" din partea de jos a paginii.

Distribuie acest articol!