Primul titlu mondial din istoria Skoda
31.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a obtinut un triumf istoric: pentru prima data, marca a castigat Campionatul Mondial, dupa ce echipajul Red Bull Skoda format din Juho Hanninen si Mikko Markkula pe o Fabia Super 2000, a obtinut victoria finala in ultimul raliu al editiei din acest an a campionatului SWRC. Dupa performanta fantastica, obtinuta in campionatul SWRC din acest an, echipa Red Bull Skoda merita intr-adevar sa sarbatoreasca. Titlul categoriei Super 2000 din Campionatul Mondial reprezinta apogeul celebrarilor din acest an, care marcheaza 110 ani de eforturi ale marcii Skoda in domeniul motorsport.

Raimund Baumschlager, directorul echipei Red Bull Skoda, comenteaza: “Astazi este o zi foarte speciala pentru noi toti. Juho si-a dovedit calibrul demonstrand aici performante mature si precise, din punct de vedere tehnic. Mai mult, el a fost cel mai rapid pilot al sezonului, obtinand cele mai consistente performante dintre toti pilotii. Suntem cu adevarat mandri de aceasta realizare!”

Raliul RACC Spania a fost apogeul perfect al sezonului, pentru intreaga echipa. Juho Hanninen si-a incununat performantele anterioare pilotand perfect in Catalonia, inteligent, dar in acelasi timp rapid. Pastrandu-si calmul, dar in acelasi timp pilotand agresiv, Hanninen a luptat pana in ultima etapa pentru victoria din Spania, cu Al-Attiyah, pilotul care a castigat Raliul Dakar si care s-a aflat la volanul unui Ford. Batalia pentru titlul campionatului a fost decisa de fapt in prima etapa de vineri – in timp ce Juho Hanninen, actualul lider al campionatului, obtinea cel mai bun timp, cel mai mare rival al sau la titlul din acest an, Ott Tanak, a avut un accident, care a facut imposibila aparitia sa in restul programului de vineri. Din acel moment, Hanninen si-a modificat strategia – pilotajul tactic a devenit prima sa prioritate. Cu toate acestea, a reusit sa obtina timpi excelenti, a ramas concentrat, avand victoria in fata ochilor.

Juho Hanninen: “Aceasta este o zi perfecta pentru noi toti si o realizare excelenta, una dintre pietrele de hotar ale carierei mele. Totul a functionat perfect, si desi nu a fost nevoie sa mergem la risc, am fost inaintea plutonului pe parcursul intregului raliu. Doresc sa le multumesc tuturor celor care ne-au ajutat sa obtinem aceasta realizare. Ne-au fost oferite toate conditiile necesare si resursele de care aveam nevoie pentru a putea obtine performante de prima clasa, iar titlul in Campionatul Mondial reprezinta o recompensa binemeritata pentru noi toti”.

Distribuie acest articol!