Skoda Citigo, in productie la Bratislava
18.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a demarat, la Bratislava, productia de serie a noului sau automobil de clasa mica, Citigo. Cu cel de-al saptelea model, producatorul ceh isi extinde portofoliul de produse si catre segmentul automobilelor de clasa mica. Noul Citigo va patrunde deja pe piata din Republica Ceha la finalul acestui an. Alte tari europene vor urma la inceputul verii lui 2012. In momentul lansarii sale pe piata, Citigo va fi disponibil, initial, in versiunea cu trei usi. Versiunea cu cinci usi va fi disponibila la inceputul lui 2012.

Grupurile cheie tintite sunt soferii tineri, familiile tinere, cu copii mici, care vor sa-si cumpere o a doua sau chiar a treia masina, si, de asemenea, “cei mai pragmatici”, adica grupul de clienti care sunt mai degraba atenti la pret si au o abordare rationala in ceea ce priveste automobilul, pe de o parte, dar, in acelasi timp, au cerinte mari in privinta calitatii, designului si sigurantei. Citigo reprezinta imbinarea perfecta a acestor proprietati. In functie de cererile pietei vor fi disponibile pana la trei versiuni de echipare: Active, Ambition si Elegance.

Citigo ofera maximum de loc intr-un spatiu minim si locuri confortabile pentru patru pasageri. Cu o lungime de 3,56 metri, o latime de 1,65 metri, si o inaltime de 1,48 metri, Citigo se situeaza printre cele mai compacte masini din segmentul A00.

Capitolul sigurantei este de o importanta maxima. In premiera, un automobil Skoda include airbag lateral pentru cap/torace pentru sofer si pasagerul din fata. Impreuna cu alte dotari, acesta ofera un pachet exemplar de siguranta pasiva pentru un autovehicul din aceasta clasa. Siguranta activa este imbunatatita semnificativ de noul sistem activ de asistenta la franare, City Safe Drive.

In momentul lansarii pe piata, vor fi disponibile noi motoare pe benzina cu 3 cilindri: ambele motoare au o cilindree de 1,0 litri si ofera 60 sau 75 CP.

Distribuie acest articol!