Dementor 2011 - doua zile de rally show
16.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Timp de doua zile, cei mai buni piloti din competitiile interne au facut spectacol la Dementor Rally Show pe circuitul Funpark. 23 de piloti la Cupa Dacia, sase piloti la clasa 9, si noua piloti  la clasele 11+19 au  luat startul in prima zi a Dementor Rally Show, competitie care s-a desfasurat pe circuitul de rally cross din Sibiu, singurul din Romania unde se pot intrece doua masini in paralel cu startul din acelasi loc.

Lupta de la Cupa Dacia a fost extrem de disputata, mai ales ca la start s-au aflat Francois Delecour, vicecampion mondial, Valentin Porcisteanu, campionul en-titre din Romania, si George Grigorescu, campion en-titre la doua roti motirce. Principalii favoriti au fost insa eliminati in turul doi. In final, victoria la Cupa Dacia i-a revenit lui Sebastian Barbu, care l-a invins in finala pe Istvan Soos.

La clasa 9 victoria i-a revenit unui pilot sibian Radu David, care s-a impus in finala, cu scorul de 2-0, in fata lui Calin Bucur. La clasele 11+19, Marco Tempestini a fost cel mai bun, reusind sa-l invinga in finala pe Titi Aur cu scorul de 2-0. In finala mica, Sidonia Tatoiu s-a impus cu scorul de 2-1 in fata lui Dan Tatoiu.

In ziua a doua a fost randul pilotilor de la clasele 5+6 si clasa 3 sa faca spectacol. La clasa 5+6 s-au inscris 11 piloti, iar dupa prima mansa s-au calificat mai departe primii 8, principalii favoriti fiind Francois Delecour, Vlad Cosma, Alex Filip si Sebastian Barbu si Simone Tempestini, primii patru fiind si pilotii care au intrat in semifinale. In lupta pentru locul 3, Vlad Cosma, cu Ilinca Vandici ca si copilot, l-a invins pe Francois Delecour, iar in lupta pentru prima pozitie Alex Filip s-a impus cu 2-0 in fata lui Sebastian Barbu.

Dupa prima mansa la clasa 3, din cei 15 piloti au mai ramas in lupta doar Manu Mihalache, Titi Aur, Vlad Cosma, Rares Tomita, Daniel Ungur, Marco Tempestini, Bogdan Marisca si Valentin Porcisteanu, iar dupa mansa secunda s-au calificat in semifinale Manu Mihalache, Titi Aur, Vali Porcisteanu si Marco Tempestini. In prima semifinala, Titi Aur a pierdut duelul cu Manu Mihalache dupa doua incindente in care a avariat masina sa, dar si pe cea imprumutata de la Bogdan Marisca. Valentin Porcisteanu, campionul nationa en-titre, l-a invins in semifinala pe Marco Tempestini, dar nu a reusit sa-l invinga pe Manu Mihalache in marea finala, brasoveanul castigand pentru a doua oara competitia de la Sibiu.

Editia din 2012 a Sibiu Rally Show va fi programata la trei saptamani dupa ultima etapa din Campionatul National de Raliuri.

Distribuie acest articol!