Volkswagen Cross Coupe, un SUV din viitor
30.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Acest nou concept, prezentat zilele acestea, la Salonul Auto de la Tokyo, ne dezvaluie cate ceva din stilul pe care constructorul german il va aborda, in viitorul apropiat, la modelele sale. Volkswagen a prezentat prototipul ca pe un „SUV din viitor”, fara sa precizeze cat de aproape este acest model compact de momentul intrarii in productie.

Cross Coupe este un amestec intre un coupe cu 4 usi si un SUV compact, cu o linie simpla, eleganta si robusta. Poarta semnatura a doi maestri in arta proiectarii automobilelor – Walter de Silva, seful de design al grupului Volkswagen, si Klaus Bischoff, responsabilul cu designul modelelor Volkswagen.

Poate lua la bord 4 persoane si masoara 4,345 m lungime, 1,868 latime si 1,523 m inaltime, dimensiuni care il plaseaza in gama intre Golf si Tiguan. Fiind vorba de un showcar, ambianta la interior este avangardista si rafinata. Scaunele, de pilda, sunt imbracate in piele vopsita in doua tonuri, de rosu si gri.

Cross Coupe dispune de un motor turbo pe benzina TSI (150 CP si 210 Nm) si de unul electric (54 CP si 180 Nm) care sunt cuplate la puntea anterioara si pot lucra impreuna sau separat. Daca automobilul este folosit in modul cu transmisie integrala, un al doilea motor electric (116 CP si 270 Nm) intra in functiune. Puterea combinata poate ajunge astfel pana la 265 CP.

Consumul mediu este de doar 2,7 l/100 km cu emisii de CO2 de 62 g/km. Autonomia cu zero emisii, adica folosind exclusiv propulsia electrica, este de pana la 40 km, in timp ce autonomia globala poate ajunge pana la 855 km. Performantele anuntate pentru acest concept sunt 0-100 km/ora in 7 secunde si viteza maxima de 201 km/ora (120 km/ora in varianta electrica).

Presa auto speculeaza pe tema implementarii acestui model in productia de serie. Se pare ca noul Cross Coupe isi va gasi destul de repede locul in gama Volkswagen, urmand sa rivalizeze cu modele similare aflate in lucru sau deja lansate de concurenta, precum BMW X4 sau Range Rover Evoque.

Distribuie acest articol!