WTCC: Pentru a doua oara, dubla victorie Chevrolet
21.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet a contabilizat 21 de victorii in 24 de curse, 19 cele mai rapide tururi de pista din 24 si 256 de tururi pe prima pozitie dintr-un total de 347. Astfel, constructorul american a castiga pentru a doua oara consecutiv titlurile WTCC pentru piloti si producatori.

La randul sau, Yvan Muller a castigat cel de-al treilea titlu de campion in cadrul Campionatului Mondial de Turisme (WTCC), pozitionandu-se cu doar trei puncte inaintea colegului sau de la Chevrolet, Rob Huff, dupa 24 de runde. Pana la ultima cursa, Huff a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a recupera diferenta de 20 de puncte pe care o avea inaintea ultimei runde a sezonului, desfasurata la Macao. Cu toate acestea, nici macar cele doua victorii pe care le-a obtinut in acest weekend – prin care a devenit pilotul cu cele mai multe curse castigate in Campionatul Mondial de Turisme pe circuitul Guia, cu 5 succese – nu au fost suficiente.

Dupa ce a exercitat o presiune puternica asupra lui Huff in timpul primei curse, de pe pozitia secunda, Muller si-a pastrat calmul, evitand riscurile si inregistrand doua pozitii pe podium care i-au adus titlul.

Aceasta a reprezentat o incununare pentru compania Chevrolet, la finele unui sezon care a fost dominat intr-o foarte mare masura de marca apartinand grupului GM si de autovehiculele Cruze pregatite admirabil si testate de catre RML.

Distribuie acest articol!