Al doilea model off-road de la Skoda
26.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

Intr-un interviu acordat recent revistei Forbes, seful de la Skoda, Winfried Vahland, confirma, in premiera, preocuparea constructorului ceh pentru un nou model SUV. Astfel, speculatiile din presa, vehiculate cu insistenta in ultima vreme, au fost confirmate: Skoda pregateste un crossover ceva mai mare decat Yeti.

Prin imaginea alaturata, cei de la Forbes au incercat sa sugereze cum ar putea arata viitorul SUV Skoda, care va rivaliza cu modele precum Kia Sorento. Va fi mai lung cu jumatate de metru, in comparatie cu Yeti, si va viza piete emergente precum China si Rusia, unde cererea de SUV-uri este in crestere. In acelasi timp, noul model va fi comercializat si in Europa.

Noul crossover va face parte din planul de crestere a productiei Skoda la 1,5 milioane anual, pana in 2018. Pentru a atinge acest ambitios obiectiv, cehii isi vor diversifica gama de modele, cu scopul de a atinge volume semnificative in cat mai multe segmente de piata. Apropo de acest obiectiv, cei de la Skoda au in plan, pentru urmatorii ani, si un succesor pentru Roomster. Va fi un MPV mai conventional si mai mare decat prima generatie Roomster.

Foto: Forbes

Distribuie acest articol!