Livrarile Opel Ampera, afectate de problemele din SUA
19.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

In presa auto europeana au aparut unele informatii, conform carora livrarile indelung asteptatului Opel Ampera vor fi intarziate, din cauza problemelor pe care „fratele” sau american le intampina la el acasa, peste ocean. Problemele sunt cauzate de incendiile care au aparut subit la bordul unor automobile Chevrolet Volt (aceeasi masina, insa in versiunea pentru piata americana), la cateva saptamani dupa ce respectivele exemplare fusesera suspuse unor crash-teste.

Au fost trei incendii, care au condus la deschiderea unei anchete de catre organismul american specializat in siguranta rutiera, NHTSA, caz relatat si de noi, aici, cu putin timp in urma (vezi link-ul de mai jos). Aceste incendii, a caror cauza inca nu a fost depistata, au efecte si asupra versiunii europene, Opel Ampera. Asa se face ca livrarile, care ar fi trebuit sa inceapa in aceasta perioada, au fost amanate.

Primele exemplare Ampera au ajuns la dealeri Opel din Germania, Franta, Elvetia, Belgia si Olanda. Au fost realizate in uzina GM de la Hamtramck, in SUA, acolo unde se fabrica si Chevrolet Volt. Vor ramane insa blocate o perioada, pana cand constructorul se va asigura ca bateriile din dotare sunt forte sigure, iar procesul de incarcare se poate face fara riscuri. Iar daca totul va fi in regula, Opel vizeaza pentru primul an de la lansare, vanzari de pana la 10.000 de unitati Ampera pe piata europeana.

Distribuie acest articol!