Nismo - sinonimul performantei, la Nissan
11.12.2011
           
Distribuie acest articol!   

Nissan anunta un program de extindere major prin care Nismo, divizia legendara de performanta a companiei, va aplica expertiza in ceea ce priveste tuningul si performanta, acumulata pe pista de curse, pentru autovehiculele de serie Nissan. Prin acest program ambitios de extindere, denumirea Nismo va deveni sinonima cu versiunile sport de performanta si premium ale modelelor de serie Nissan.

Ca un fel de avanpremiera la ceea ce ar putea sa aduca viitorul, una din atractiile standului Nissan la Tokyo este Juke Nismo Concept (foto), o versiune de inalta performanta a crossoverului compact inovator al Nissan. Finisat in culorile obisnuite Nismo, alb perlat cu accente subtile de rosu, conceptul a beneficiat de o optimizare a suspensiilor, dispune de mai multa putere de la motorul turbo cu injectie directa de 1,6 litri si prezinta un kit de caroserie stilat si in acelasi timp functional si aerodinamic.

Denumirea Nismo provine de la Nissan Motorsports International Co., Ltd si este o prezenta respectata si de traditie pe pistele de curse din intreaga lume. In 2011, masinile de curse Nissan GT-R dezvoltate de Nismo au castigat titlurile la piloti si la constructori in Campionatul de Super GT al Japoniei, precum si titlul la piloti in Campionatul Mondial FIA GT1. Motoarele dezvoltate de Nismo au castigat in clasa lor cursa de 24 de ore de la Le Mans, compania dezvoltand, de asemenea, inovatorul si remarcabilul Leaf Nismo RC, prima masina de curse exclusiv electrica din lume. Lansarea acesteia anunta o noua era, cea a sporturilor motorizate  cu preocupare pentru mediu.

Activitatile companiei in domeniul autovehiculelor de sosea s-au limitat insa pana in prezent la lansarea de masini de performanta precum seria Z pe un numar redus de piete. Acest lucru este acum pe punctul de a se schimba. Pe langa producerea de versiuni complete de performanta ale modelelor Nissan, compania intentioneaza sa isi extinda gama de piese si accesorii de performanta, in timp ce un alt element al programului de extindere va fi reprezentat de mutarea Nismo intr-un nou sediu general international, la Tsurumi, Yokohama, la inceputul anului 2013.

Prin inglobarea tuturor activitatilor Nismo sub acelasi acoperis, va fi creat un centru international de excelenta pentru dezvoltarea de masini de curse si masini de sosea de performanta. Pe langa spatiul de comercializare pentru masini de curse, centrul va include o zona extinsa de intretinere pentru efectuarea operatiunilor de service, o zona de expunere a masinilor de curse si de sosea Nismo faimoase si un magazin de specialitate – Fabrica Omori – denumit dupa sediul actual al Nismo, unde clientii vor putea sa achizitioneze piese si accesorii de performanta din Colectia Nismo. Acest obiectiv vast va dispune, de asemenea, de spatiu suficient pentru gazduirea evenimentelor Nismo destinate suporterilor. Festivalul anual Nismo, de exemplu, atrage peste 30.000 de suporteri dornici sa sarbatoreasca istoria si succesele companiei in cursele de masini.

Distribuie acest articol!