Noi sefi de design la Audi si Volkswagen
23.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

Aflat in fruntea stilistilor de la Audi din 2006, Stefan Sielaff va parasi aceasta functie pe 1 februaie anul viitor. Sielaff va prelua conducerea directiei de stil de la Volkswagen, in timp ce functia sa de la Audi va fi preluata de Wolfgang Egger. Cel care paraseste grupul german cu aceasta ocazie este Thomas Ingenlath, care a raspuns pana acum de design la marca Volkswagen.

Cel care il inlocuieste pe Ingenlath are 49 de ani, a fost sef de design la Audi si a mai raspuns si de designul interior la nivelul intregului grup, fiindu-i subordonat lui Walter de Silva, marele sef de design la Grupul Volkswagen. Stefan Sielaff (foto sus) si-a inceput cariera in 1990, la VW, devenind responsabil cu designul interior la Audi, in 1997. In 2003 s-a mutat la Daimler-Chrysler, insa peste trei ani s-a intors, preluand sefia designului la Audi.

La 48 de ani, Wolfgang Egger (foto jos) preia de la Sielaff pozitia de sef de design la Audi. Interesant este faptul ca Egger era inca din 2007 sef de design pentru Grupul Audi (marcile Audi si Lamborghini), pozitie pe care o va pastra si dupa aceasta nominalizare. Egger a venit la Grupul VW in 2007, dupa ce a lucrat o lunga perioada de timp in Italia, pentru Alfa Romeo si Lancia, sub conducerea lui de De Silva. Dar poate ca marea provocare profesionala abia acum incepe pentru Egger – schimbarea limbajului stilistic de la Audi.

Distribuie acest articol!