Victorie strategica pentru Dacia Lodgy Glace
13.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

Prima victorie pentru Dacia Lodgy Glace a fost obtinuta in doua faze, in Principatul Andorra. Alain Prost a lasat sa se intrevada viteza pe care o poate atinge in prima cursa, cand a obtinut cel mai bun timp in mansa de calificari. Dar a decis sa menajeze cauciucurile pana in cea de-a doua mansa. A incheiat prima cursa pe locul 2, pentru ca apoi sa obtina o victorie stralucitoare in cea de-a doua cursa. Alain Prost – pilotul care a obtinut cele mai multe puncte in acest week-end – a urcat pe locul doi in clasamentul Trofeului Andros. Evens Stievenart, ca de obicei, a obtinut si el puncte, iar  Nicolas Prost a avut o evolutie fulguranta.

La o saptamana dupa etapa de deschidere de la Val Thorens, Trofeul Andros a ajuns in  Pirinei, in Principatul Andorra. A fost gheata, dar, ca de obicei, conditiile de pe pista au avut un rol hotarator pe tot parcursul week-end-ului, precum si maniera in care pilotii au stiut sa le gestioneze: cu doar sase anvelope pentru doua curse, fata de opt in sezoanele precedente.

Week-end-ul a inceput foarte bine pentru echipa Dacia, Alain Prost obtinand cel mai bun timp la testele libere. Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1 si dublu castigator al Trofeului Andros, a dominat prima sesiune de calificari. A fost singurul pilot care a obtinut mai putin de 45 de secunde pentru un tur, terminand cu mai mult de o secunda in fata adversarului cel mai apropiat. Evens s-a plasat in top 5 cu timpul obtinut.

Avand in vedere coeficientul aplicat daca un pilot castiga prima mansa de calificari la o cursa, Alain Prost si echipa Dacia erau siguri ca vor ajunge cel putin pe locul 2 la cursa de deschidere, astfel ca au jucat „strategic” in a doua sesiune: au ales sa-si rodeze anvelopele pentru a doua cursa. Rezultatele din finala disputata sambata dimineata au confirmat pozitia pilotilor Dacia, Alain Prost ajungand in clasamentul final pe locul al doilea (in prima cursa), Evens Stievenart pe 8 si Nicolas Prost pe 19.

Sambata dupa-amiaza a fost din ce in ce mai putina gheata, dar Alain Prost a avut un „capital” de anvelope mai bun decat al adversarilor. Si acum s-a dovedit ca strategia „Profesorului” a fost inteleapta. Al doilea in prima mansa a calificarilor pentru aceasta a doua cursa, si-a pastrat cele mai bune anvelope pentru ultima sesiune. A dominat in cele 4 tururi, terminand cu aproape 2 secunde in fata celui mai apropiat rival. Nicolas a fost al cincilea. Situandu-se in top 5 la a patra sa cursa, dublul castigator de la Trofeul Andros Electric dovedeste ca invata repede.

Alain Prost, sigur pe el in finala, a trecut primul linia de sosire. Astfel,  Dacia Lodgy Glace a obtinut prima sa victorie in cadrul Trofeului Andros. Al doillea in prima cursa, primul in cea de-a doua, Alain Prost a revenit perfect in lupta titlu, ajungand pe pozitia a doua in campionat, la un punct de lider. Nicolas Prost, al noualea, autorul unei performante remarcabile, si Evens Stievenart, al zecelea, au dobandit si ei puncte importante. Dupa acest succes in Andorra, competitia se intoarce in Alpi week-end-ul urmator, la Alpe d’Huez.

Clasament general Trofeul Andros
1. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman), 294 p.
2. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace), 293 p.
3. Olivier Panis (Skoda Fabia), 290 p.

Distribuie acest articol!