Dacia Lodgy "Glace", cu dreptul in 2012
11.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Lasand in urma „armistitiul” incheiat cu ocazia Sarbatorilor, concurentii din Trofeul Andros au reluat ostilitatile pe circuitul de la Isola 2000. Dupa prima cursa, Alain Prost a reusit sa-si pastreze locul pe podium, ramanand in fruntea clasamentului general. Pilotul modelului Dacia Lodgy „Glace” este acum la egalitate de puncte cu marele sau rival, Jean-Philippe Dayraut. Confirmandu-si ascensiunea, Nicolas Prost a intrat in cercul restrans al candidatilor la victorie. Al doilea in cea de-a doua cursa, novicele se apropie de varf!

Cu patru runde in mai putin de o luna, a doua parte a Trofeului Andros promite sa fie una din cele mai intense. Pentru a se putea pregati mai bine pentru aceasta cursa lunga, echipa Dacia de la Trofeul Andros a facut teste pe circuitul de la Val Thorens imediat dupa Anul Nou.

Vineri, pe circuitul de la Isola 2000, pilotii au gasit pista acoperita frumos de gheata. In prima zi s-au putut antrena liber, iar apoi a avut loc prima mansa de calificari. Pilotii de la Dacia nu au fortat, preferand sa-si rodeze anvelopele pentru a doua serie.

Sambata dimineata, pe pista se zarea deja asfaltul ici si colo. Alain Prost a tras tare si a obtinut al doilea cel mai bun timp, plasandu-se in fata fiului sau, Nicolas! La finalul celor doua sesiuni, fostul campion de Formula 1 era pe locul trei, cu doua pozitii inaintea fiului sau. Evens Stievenart a avut probleme cu anvelopele, astfel ca s-a situat doar pe pozitia a 15-a.

La startul primei finale, cele doua Dacia Lodgy „Glace” erau in urma lui Benjamin Riviere, care se indrepta spre victorie. Al doilea in cursa, Alain Prost obtinea a treia pozitie in clasament, la egalitate de puncte cu Jean-Philippe Dayraut. „Avand in vedere victoria pe care am obtinut-o la Alpe d’Huez, aveam 60 kg de lest – nu cred ca puteam avea pretentia la un rezultat mai bun”, a declarat Profesorul. „Pe mai departe, in week-end, imi va fi destul de greu pentru ca anvelopele mele au avut deja mult de suferit. Imi va fi greu sa tintesc catre victorie.”

Al cincilea in prima cursa,  Nicolas Prost s-a aratat mai optimist: „Dintre cei trei piloti din echipa Dacia, eu am avut cel mai mult noroc la anvelope. Am incercat din greu sa le protejez si tind sa cred, avand in vedere starea lor, ca am sanse in dupa amiaza aceasta.” Intr-adevar, pilotul Dacia Lodgy „Glace” cu numarul 6 a fost foarte performant. Pe locul 4 dupa prima mansa, regreta cateva erori de pilotaj: „Cel de-al doilea tur a fost o catastrofa, am pierdut mai mult de doua secunde. Altfel, as fi obtinut cu siguranta cel mai timp in aceasta mansa. Din fericire, anvelopele-mi sunt inca suficient de bune pentru a putea sa-mi imbunatatesc performanta in urmatoarea mansa”.

Si, intr-adevar, Nicolas a continuat cu o prestatie perfecta dar, din punct de vedere al timpului obtinut, a fost egalat de Benjamin Riviere. La departajare a castigat Riviere pentru ca avusese cea mai rapida cursa, Nicolas plasandu-se pe locul 2 inainte de finala.

Al cincilea in fiecare mansa, Alain Prost nu si-a ascuns deceptia: „Mi-a fost imposibil sa conduc mai repede. Anvelopele mele s-au erodat pe bitum, astfel ca masina era de ne-condus. Pozitia mea nu este catastrofica, dar sunt dezamagit ca nu am putut sa-mi apar sansele…”

Al saptelea in a doua mansa, Evens Stievenart s-a reintors in top 10: „Sufar mereu din cauza lipsei de eficienta a anvelopelor. Cu siguranta, nu am reusit sa-mi adaptez stilul de condus pentru a le putea exploata mai bine. Pentru ca de altfel, Lodgy e perfect, Nicolas tocmai a dovedit-o!”

In concurenta din nou in finala, tatal si fiul au incheiat cursa din week-end fara probleme. Al doilea in finala si la sfarsitul zilei, Nicolas a intrat pentru prima data pe podiumul Trofeului Andros. Al saselea in aceasta zi, Alain ii ceda un punct lui Jean-Philippe Dayraut, care i se alatura astfel cvadruplului Campion Mondial de Formula 1 in fruntea clasamentului general. Al saptelea in aceasta cursa,  Evens Stievenart a reusit sa creasca in clasament, reusind sa creasca de la pozitia a 7-a pe pozitia a 5-a.

A cincea etapa a Trofeului Andros se va derula in perioada 13-14 ianuarie.

Clasament general Trofeul Andros
1-2. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace) 588 p.
1-2. Jean-Philippe Dayraut (MINI Countryman) 588 p.
3. Benjamin Riviere (Skoda Fabia) 584 p.

Distribuie acest articol!