Delphi prezinta tehnologia viitorului
30.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Delphi Automotive a prezentat cele mai noi tehnologii destinate divertismentului, conectivitatii si sigurantei la Expozitia Internationala a Consumatorilor de Electronice (CES), organizata la jumatatea lunii ianuarie, in Las Vegas. Delphi a venit cu produse care ofera posibilitati nenumarate disponibile prin sisteme integrate de conectivitate si siguranta. 

Recunoscand cat de important este ca soferii sa fie atenti in timp ce conduc, dar si nevoile acestora de divertisment, de informare si conectivitate 24 de ore din 24, Delphi aplica expertiza sa in sisteme integrate pentru a oferi producatorilor de autovehicule sisteme conectate, combinate cu tehnologii create pentru a satisface nevoile consumatorilor de divertisment.

La Expozitia de anul acesta, Delphi a prezentat conceptul de integrare a interfetelor utilizatorului, divertismentului, conectivitatii si sigurantei, prin produsul MyFi – care conecteaza in siguranta masina. Implicand tehnologia inovativa intr-un mediu care optimizeaza modul de petrecere a timpului in masina prin oferirea de surse de divertisment, MyFi imbunatateste relatia dintre sofer si autovehicul.

MyFi, Sistemul conectat de Infotainment
Sistemul MyFi creat de Delphi ofera niveluri multiple de conectivitate, pentru a permite producatorilor de automobile sa satisfaca cerintele de informare si divertisment ale cumparatorilor, incepand cu masinile din gama entry-level pana la gama premium. Folosind tehnologii precum recunoastere vocala, transpunerea textului in vorbire, ecrane largi sensibile la atingere, afisaje reconfigurabile si sisteme de management al supraincarcarii sarcinilor, sistemele MyFi pot satisface nevoile de informare si divertisment, adaptandu-se fiecarui mediu de condus. Sistemul inovativ MyFi reprezinta o solutie unica de conectare la nivel global, mentinand soferul conectat permanent, sistem care prezinta insa si senzori de siguranta meniti sa genereze alerte de avertizare atunci cand atentia conducatorului auto trebuie sa fie redirectionata.  

Portal bazat pe tehnologia Cloud
Utilizand programul Microsoft Windows Azure pentru a oferi o solutie unica de conectivitate globala, Delphi prezinta modul in care soferii pot interactiona cu propriul automobil de oriunde s-ar afla, pot personaliza experienta sofatului si pot cunoaste din timp problemele, chiar inainte de a porni la drum. Flexibilitatea portalului Delphi ofera producatorilor de automobile posibilitatea sa se diferentieze de competitori si permite consumatorilor sa acceseze surse de informare si divertisment prin tehnologia Cloud, cat timp sunt in masina.

Interfata optimizata pentru soferi
Cercetarile au aratat ca, daca atentia unui sofer se mentine concentrata intr-un camp vizual de pana la 20 de grade deasupra nivelului bordului, este mai putin probabil sa se petreaca accidente cauzate de lipsa atentiei. Folosind afisaje reconfigurabile, amplasate strategic la un nivel mai ridicat, utilizand tehnologii precum transpunerea textului in vorbire si a vorbirii in text, ecrane sensibile la atingere si un sistem de stocare a informatiilor optimizat pentru soferi, Delphi ajuta conducatorii auto sa mentina privirea la drum si mainile pe volan.

Reducerea supraincarcarii in timpul sofatului 
Expertiza Delphi in sisteme integrate de informare si divertisment, conectivitate si siguranta, permite producatorilor de automobile sa ofere clientilor optiunea conectarii intr-un mod care maximizeaza siguranta. Sistemul inteligent de supraveghere si gestionare a actiunilor multiple pe care le face un sofer, reduce gradul de stres generat de neputinta de a face fata mai multor sarcini in acelsi timp. Acest sistem faciliteaza activarea alertelor de siguranta din timp, modifica afisajele interioare pentru ca soferul sa poata fi atent la drum si activeaza diverse functii ale masinii, cum ar fi cuplarea automata a sistemului de franare. Factorii analizati includ conditiile de trafic, fie ca masina este in parcare sau in miscare, gradul de atentie al conducatorului auto si altii.

Sisteme avansate de asistare a conducatorului auto
Sistemele active de siguranta Delphi fac automobilele si pe conducatorii acestora mai atenti la situatia din jurul lor. Concepute pentru partea din fata, de pe laterale si spatele masinii, aceste sisteme sunt create pentru a ajuta soferii sa evite ciocnirile si sa reduca efectele unui accident atunci cand acesta nu poate fi evitat. Facand legatura intre multiple sisteme de date ale autovehiculelor, Delphi vine cu viziunea proprie, a unei societati cu zero fatalitati, zero incidente si zero accidente, pe care o aduce aproape de realitate. Sistemele de siguranta prezentate includ senzori de detectie spate si lateral, avertizarea in caz de coliziune, detectarea pietonilor si avertizarea pentru accesul pe strazi inguste.

Distribuie acest articol!