Ford EcoSport - baby SUV global
05.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul EcoSport prefigureaza un nou SUV cu vocatie mondiala, pe care Ford intentioneaza sa-l pozitioneze in gama sub modelul compact Kuga. In timp ce noul Kuga va fi putin mai voluminos in comparatie cu precedenta generatie, noul SUV va avea dimensiuni reduse, ideale pentru decorul urban.

La fel ca in cazul MPV-ului B-Max, care va fi produs exclusiv la Craiova, vorbim de un model de clasa B, dezvoltat pe aceeasi platforma tehnica. Iar daca tinem cont de faptul ca Ford a anuntat deja ca, pe langa B-Max, va mai produce un model la Craiova, sunt mari sanse ca acesta sa fie modelul in discutie.

Pentru moment, Ford EcoSport este doar un concept, care va fi prezentat la Salonul Auto de la New Delhi. Va folosi cea mai noua platforma Fiesta si va concura pe proaspat aparuta nisa a SUV-urilor mini, cu modele precum Opel Mokka.

In fine, EcoSport dispune de noul motor de 1,0 litru EcoBoost, care isi incepe cariera in India. Este un agregat pregatit pentru pietele emergente precum Asia si America de Sud, dar si pentru Europa.

Distribuie acest articol!